Isabelle Larignon Melkachtige Draak

Isabelle Larignon Melkachtige Draak

Zeilend op de skiff van een visser, neemt Isabelle Larignon Milky Dragon ons mee naar het land van de melkachtige Oolong-thee, het startpunt van haar inspiratie – ©Pixabay, fles ©Manuele Pinon, montage ©Emmanuelle Varron.

Geuren ontwikkeld door onafhankelijke parfumeurs zijn als een verademing. Hun financiële middelen zijn minder, de distributie is niet breed maar de ziel van deze vernieuwende makers weerklinkt in hun composities. Isabelle Larignon heeft net haar tweede geur gelanceerd na een jaar hard werken. En zelfs als haar mentor dat is Bertrand Duchaufouren haar talent begint net te worden erkend door haar leeftijdsgenoten, niets is eenvoudig als je je formules, je grondstoffenkeuze, je leveranciers en het tekort aan verpakkingen en flessen in je eentje moet beheren.

Isabelle Larignon

Isabelle Larignon (©Studio Artichaut) en Isabelle Larignon Milky Dragon in de 50 ml en 10 ml versie (©Manuele Pinon) – collage ©Emmanuelle Varron.

ik ontdekte Isabelle Larignon’s werk via Instagram via gemeenschappelijke vrienden. Onze eerste ontmoeting, toen ze lanceerde Le Flocon de Johann K was het begin van een vriendschap. Sindsdien praten we over onze gemeenschappelijke passies: kunst, muziek, gastronomie en natuurlijk parfum. Ik had de kans om Isabelle Larignon Milky Dragon al heel vroeg te ervaren, als onderdeel van de parfumeurskring van “menselijke mouillettes”. Tot de weken voor de lancering aarzelde Isabelle Larignon om haar geur te verdunnen in 13% of 18% alcohol. De nuance was klein maar merkbaar, terwijl anderen haar aanmoedigden om de hogere concentratie te kiezen voor meer projectie. Ze besloot uiteindelijk om te verdunnen in 16% … en op het laatste moment tot 15% alcohol. Een specifieke zaak voor elke parfumeur, maar die woog als je naam op de fles staat en jezelf 100% financiert. Isabelle doet alles “in-house” inclusief het ontwerp van het etiket, de 10 ml flesdozen (gesneden in kostbaar Indiaas papier) met stempel van het serienummer en nummering van de eerste 100 exemplaren. Alles wordt met de hand (en met lijm) door de parfumeur in elkaar gezet. Puur vakmanschap!

Melkachtige draak Isabelle Larignon

100 handgemaakte dozen met een serienummer op de bodem gestempeld (lot 295 komt overeen met het bewerkingsproces van de formulering gedaan op 29e May) en genummerd van 1 tot 100 gestempeld op het deksel (ik koos #29!), labels om te plakken… Hier is een 100% eigen gefinancierde geur achter de schermen – foto’s en collage ©Emmanuelle Varron

Isabelle Larignon Milky Dragon vindt zijn oorsprong in een fantasievol verhaal, dit keer geïnspireerd door Milky Oolong-thee en de ingebeelde “102-jarige draak, die een eenzame alchemist is,” die zich op het eiland Formosa vestigden (de naam die in de 16e eeuw door Portugese zeelieden aan Taiwan werd gegevene eeuw) op een steenworp afstand van een wilde theetuin. Elke ochtend wekte een dikke mist van witte bloemengeur hem en kapseisde zijn ziel. Op een stormachtige dag spreidde hij zijn vleugels over zijn kostbare tuin om die te beschermen, en gebruikte toen zijn hete adem om de door de regen belaste bloemblaadjes te drogen: een zoete geur van jasmijn en praliné steeg in de lucht, bedwelmend. In zijn slaap droomde de draak van de witte bloemen die transformeerden in een Slangenvrouw, dansend en zwaaiend rond zijn beschermer. Zo is een parfum geboren”groen als een theeplantblad, bloemig als een tapijt van viooltjes, warm als de adem van een verliefde draak”. De geur is goed genoemd omdat Oolong “zwarte draak” betekent in het Chinees …

Isabelle Larignon Milky Dragon parfum

Isabelle Larignon Milky Dragon in de handen van een gouden draak – draak ©Pixabay, fles ©Manuele Pinon – montage ©Emmanuelle Varron

Op mijn huid is zoetheid vanaf de eerste seconden aanwezig. Het boterachtige facet van de melkachtige Oolong-thee die Isabelle Larignon inspireerde, is vanaf het begin duidelijk, rond en heerlijk, gestimuleerd door de pittige frisheid van bergamot, de muntachtige toon van buchu en de kruidige en poederachtige aspecten van kardemom. Deze opening brengt me terug naar een diner waar de parfumeur me een Alishan-thee uit Taiwan aanbood die beschouwd wordt als de champagne van Oolong-thee; Ik had de originaliteit, de complexiteit en de rondheid ervan waargenomen terwijl ik het dronk, melkachtig, brioche en praliné. Isabelle Larignon Milky Dragon is een eerbetoon aan deze unieke thee en is ook gearomatiseerd met salie, spelend op kruidachtige en amberkleurige tonen. Tweede ronde van zoetheid: deze keer omhullen de lactonen en de hazelnoot mijn huid in een regressieve ronding, die doet denken aan een pot hete melk die kookt. Ik zie ook bloemige noten op de achtergrond: roos, jasmijn en viooltjes die in de loop van de minuten aan kracht winnen, zacht en bijna fruitig, drijvend op deze warme melk die rijk is aan duizend geuren. Langhoudend maar niet te zwaar, Isabelle Larignon Milky Dragon speelt urenlang op het gastronomische / aromatische / bloemige / fruitige contrast, passend bij de warmte van de huid. Cashmeran, ceder en sparbalsem zorgen voor een houtachtige basis die het enthousiasme van de geur niet dempt, maar integendeel body geeft om het genot tot het einde van de nacht te verlengen.

Isabelle Larignon Milky Dragon verdund in Bison graswodka

Om de lancering van Isabelle Larignon Milky Dragon te markeren, heeft de parfumeur een limited edition-versie van 10 ml gemaakt, verdund in Bison-graswodka (fles aan de rechterkant, waar de geur troebel is) – ©Emmanuelle Varron.

Isabelle Larignon, een groot gastronomie-amateur sinds ze een restaurant runde en lange tijd copywriter was in deze branche, wilde haar parfum aanpassen aan een heerlijke cocktail gemaakt van bizongraswodka. Ook wel “flouve” genoemd in het Frans, de geur en smaak doen denken aan hooi en passen perfect bij buchu, een Zuid-Afrikaanse aromatische plant die deel uitmaakt van de geur. Ze had het geweldige idee om een ​​flanker van haar parfum te produceren door de klassieke alcohol te vervangen door de 40° wodka. Het is natuurlijk verboden om te drinken, maar dan ontdek je Isabelle Larignon Milky Dragon met meer kruidachtige en nootachtige tonen, zoals een kleine geurwolk. Deze ongebruikelijke versie was exclusief beschikbaar tijdens de lanceringspop-up die werd georganiseerd in de Quatre Vingt-Treize-winkel in Parijs… en ik heb mezelf er niet op getrakteerd!

Opmerkingen: bergamotbuchu, kardemomboter, roos ketonen, cis-jasmon, iononen, lactonen, hazelnoot, ozonnoot, salie absoluut, kasjmier, Virginia cederhoutdennenbalsem, eikenmos.

Disclaimer: een grote “merci” voor Isabelle Larignon voor de 10 ml Milky Dragon-fles die voor deze beoordeling is verstrekt. De geuite meningen zijn van mijzelf.

Emmanuelle VarronSenior redacteur

Isabelle Larignon Melkachtige draak edp

Isabelle Larignon Milky Dragon 50 ml fles – fles ©Manuele Pinon, genummerde dozen ©Emmanuelle Varron.

Dankzij Isabelle Larignon hebben we een flesje Milky Dragon van 50 ml voor één geregistreerde lezer in de VS, het VK en de EU. Om in aanmerking te komen, kunt u een opmerking achterlaten waarin u aangeeft wat u aanspreekt aan Isabelle Larignon Milky Dragon en waar u woont. Loting sluit 13-07-2022.

Isabelle Larignon Milky Dragon is beschikbaar door contact met haar op te nemen via: e-mail.

Volg ons op Instagram @cafleurebonofficieel @monbazarunlimited @isalarignon

Dit is onze Privacy- en trekkingsregelsbeleid

We maken de winnaars bekend op onze site en op onze Facebook-pagina, dus Like CaFleureBon en gebruik onze blogfeed… of je droomprijs is gewoon gemorste parfum.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Perfumesclick.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart